Joaquín Gonzalez-Alemán

Fotografia de Joaquín González-Alemany
Càrrec: 
Representant a l'Equador
Organització: 
UNICEF

Des d'agost de 2017, Joaquín González-Alemany va assumir la Representació del Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) a l'Equador, conduint la implementació del Programa de Cooperació entre el Govern de l'Equador i UNICEF fins a 2022.

Abans d'assumir el càrrec de Representant, Joaquín González-Alemany va ser assessor regional en Polítiques Socials a l'Oficina Regional d'UNICEF per a Amèrica Llatina i el Carib, amb seu a la ciutat de Panamà, des de novembre de 2013.

Previ a la seva arribada a Amèrica Llatina, va treballar durant cinc anys com a cap de Polítiques, Planificació i Avaluació a l'Oficina d'UNICEF a l'Índia. Prèviament, va complir funcions a l'Oficina del Coordinador Resident a Vietnam, país pilot de la reforma de Nacions Unides coneguda com a Units en l'Acció (Delivering as One) i a l'Oficina d'Avaluació d'UNICEF a la seva seu de Nova York, duent a terme avaluacions estratègiques dels programes de cooperació.

Abans de servir a UNICEF, va exercir funcions amb la Unió Europea a Brussel·les, gestionant projectes de suport als drets humans a Amèrica Llatina i amb l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) a Espanya i Bòsnia i Hercegovina.

Joaquín González-Alemany és de nacionalitat espanyola i té un màster en Relacions Internacionals de l'Institut Universitari Ortega y Gasset de Madrid (Espanya), i una llicenciatura en Relacions Internacionals i Història Contemporània del Vesalius College de Brussel·les (Bèlgica).