A debat: el món local i les entitats socials

dimarts 06 novembre
Debat 5è Congrés del Tercer Sector Social

El recinte de La Farga d’Hospitalet de Llobregat acull els espais de debat i reflexió del 6è Congrés del Tercer Sector Social. Més de 30 reconeguts experts de diversos àmbits aprofundiran en la relació entre els ens locals i el sector social. 

Els primers debats són el dimecres 21 de novembre al matí:

  • L’atenció de la persona en una revisió dels models de suport integrat i de base’, amb Fernando Fantova, consultor social; Sílvia Oliveras, gerent de Dipsalut; Montserrat Falguera, presidenta de FEATE; moderat per Enric Arqués, vocal de la Taula del Tercer Sector. 
  • Garantir ingressos per assegurar drets de ciutadania. Les polítiques d’inclusió i d’inserció en l’agenda municipal’, amb Manuel Aguilar, catedràtic d’Economia per la UB; Dessirée Garcia, responsable de formació i inserció laboral de Càritas Barcelona; Sara Berbel, directora general de Barcelona Activa; moderat per Ignasi Parody, vocal de La Taula del Tercer Sector.  
  • La cooperació público-social en la provisió de serveis a les persones’, amb la presència de Susana Ferrer, advocada; Joan Segarra, president de La Confederació; Josep Berga, primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Olot; un debat moderat per Jesús Delgado, tresorer de La Taula del Tercer Sector. 

El mateix dimecres 21 de novembre a la tarda:

  • La defensa dels drets socials com a garantia d’igualtat d’oportunitats’, amb Mercè Barceló, catedràtica de Dret Constitucional per l’UAB; i Antón Costas, catedràtic de Política Econòmica per l’UB; un diàleg moderat per Sònia Fuertes, vicepresidenta de La Taula del Tercer Sector. 
  • El món local com a generador de polítiques socials’, amb Ricard Gomà, director de l’IERMB; Marina Subirats, presidenta del Consell Econòmic i Social de Barcelona; i Oriol Nel·lo, professor de Geografia de la UAB; un col·loqui menat per Enric Molist, vicepresident de la Taula del Tercer Sector.

L’última jornada del 6è Congrés, dijous 22 de novembre al matí, tanca amb el debat plenari ‘Com serà l’atenció a les persones el 2030?’, amb Marina Geli, coordinadora el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials UVIC-UCC; Josep Maria Pascual, director d’Estratègies de Qualitat Urbana; i Ignasi Aragay, director adjunt del Diari Ara, com a moderador. 

El mateix dijous 22 també hi ha els debats: 

  • El paper del Tercer Sector en la construcció comunitària d’una ciutadania activa, organitzada, compromesa i transformadora’, amb Josep Torrico, director de la Fundació Marianao, Carles Alsinet, degà de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social per la UdL; Ernest Valls, director de l’Àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Tortosa; i Núria Valls, moderadora i vicepresidenta de la Taula del Tercer Sector Social. 
  • El dret a l’habitatge i a l’energia, una col·laboració necessària del món local i les entitats socials’, amb Lluís Martínez, president del Fòrum de Síndics i Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya; Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hàbitat3; Gabriel Fernández, regidor d’Acció Social a l’Ajuntament de Sabadell; i Martí Batllori, vocal de la Taula del Tercer Sector, en qualitat de moderador. 
  • Reptes digitals per a unes entitats socials innovadores’, amb Therese Jamaa, General Manager GSMA, Mobile World Capital; Francesca Bria, Comissionada de Tecnologia i Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona; i Xavier Trabado, membre de la Junta Executiva de la Federació de Salut Mental de Catalunya. 

Fins al 19 de novembreles entrades del congrés són a preu reduït. 

El 6è Congrés del Tercer Sector Social és possible gràcies al suport i la col·laboració de: Generalitat de CatalunyaDiputació de BarcelonaAjuntament de Barcelona i Obra Social 'la Caixa'Fundació Agbar és el col·laborador principal del congrés a la conferència inaugural i al Social Speakers' Corner i també en són col·laboradors Fundació AbertisCellnex Telecom i l'AMB.